אוכל כשר בטנריף

טנריף בסגנון שומרי מסורת ואוכל כשר.

 

אז כפי שבטח כבר הבנתם, לצערי אין בטנריף בית חב"ד או אוכלוסיה יהודית ואוכל בהתאם.

אך זוג נחמד שטייל בקנריים הסכים לעזור לי להכין פוסט קצר עם הדרך שלו להתנהל עם נושא האוכל, כזה שאני מקווה שיעזור לשאר האנשים שנושא הכשרות חשוב להם ועדיין רוצים לבקר באי 🙂

כאשר מגיעים לשבוע-עשרה ימים, חשוב בעיקר להצטייד במזוודה עם:

מרקים של נמס בכוס (פטריות, עגבניות ומרק עוף), אבקת מרק עוף למי שאוהב עבור התיבול.

חבילות של "טוסטונים" וטורטיות בחבילת וואקום, טובים כתחליף ללחם.

טחינה היא מצרך קשה מאוד להשגה בטנריף, מומלץ להביא למי שאוהב.

אבקה מוכנה לפנקייק – מצרך כיפי במיוחד לארוחות בוקר קלילות שכבר לא רוצים ירקות 🙂

מבחינת כלים:

כדאי להביא אתכם, הם דאגו לקחת איתם סט אוכל לכל אחד שכולל:

צלחת פלסטיק

קערת פלסטיק

כף

סכין ומזלג לכל אחד.

קרש חיתוך קטן

סכין אחת חדה

מחבת חביתות קטנה

סיר ביצים קשות קטן

*אם אתם בעניין של טיולי שטח, אפשר להביא גם גזייה והציוד הנלווה לה.

רוב המטבחונים במלונות הדירות מגיעים מאובזרים ( תנור, כיריי, קומקום), כדאי כזה עם בריכה. האטרקציות באי מפוזרות, הכל נגיש.

בשבת אפשר להשאיר את התנור דולק וכירה אלקטרונית אחת דולקת, עליה היה קומקום נירוסטה(שיש בכל חדר) מה ששימש להם כמיחם לשבת.

 

בנוגע לאוכל:

הפירות והירקות מעולים, אין איתם בעיה של כשרות.

מבחינת תוספות, אורז ופסטה טרייה וקשה אפשר להשיג בקלות בסופרמרקטים השונים.

תפוחי אדמה, כרובית, שעועית בשקיות בסגנון סנפרוסט – יש בשפע.

ממרח נוטלה אין בעיה לקנות. כמו כן מי ששותה חלב נוכרי יסתדר מעולה עם החלב והחמאה כאן.

לגבי נושא השמן,

הם השתמשו בשמן חמניות.

שמן זית צריך לקנות אקסטרה וירגין, שזה בעיקר מה שיש להם כאן והוא אחלה.

 

כמה דברים שהם הכינו ובחרו לשתף:

קנו חלב וחומץ, כזה שהוא לא בן יין כי אסור יין של חו"ל.

מבשלים את החלב, כשהוא רותח מוסיפים לו מעט חומץ (בערך כף) ונותנים לזה להתגבש.

לאחר מכן סוחטים את הנוזלים בתוך מגבת, בשלב הזה מוסיפים תבלינים בהתאם לטעם האישי ( זעתר, שמן זית, לפורר וזה כמו בולגרית) ומזל טוב, יש לכם גבינה 🙂

קנו חומוס קפוא, כמו של סנפרוסט, בישול במים יחד עם כמה שיני שום, לאחר מכן לשפוך את המים ולרסק במזלג ונוצר סוג של חומוס לניגוב.

*יין אסור אז יש פחיות של יין תוסס ברמי לוי ומביאים מהבית.

 

דגים:

לברק יש טרי, כמעט בכל מקום. הוא נקרא לובינה lubina.

טונה וסלמון קל לזהות לקנות טרי. מהטונה הכי טעים להכין סטייק אבל אפשר גם לרסק ולהכין קציצות טונה. הם הכינו מהסלמון והטוסטונים פיש טנד ציפס ויצא להיט. פשוט פוררו את הטוסטונים לפירורי לחם וכמו שניצל הכנו את זה.

**אם יש קשקשים וסנפירים בצידי הדג הוא כשר.

יש גם אמנון שנקרא טילאפיה tilapia. אנחנו ראינו רק קפוא ומפולט אז לא קנינו. יש גם דג נפוץ שנקרא דוראדה. הוא דומה לדניס. לא קנינו אבל אחרי בדיקה בגוגל הוא כשר ויש ממנו הרבה טרי.

*כמובן כי כל מה שהם שיתפו התאים להם, כל אחד לפי מידת ההקפדה שלו ומוזמן לבדוק בעצמו את הנאמר פה מבחינת כשרות, אין כוונה להכשיל אף אחד או אחת.

 

*קרדיט מלא לבשמת לוי ואביאל אידו על הטרחה בכתיבת התוכן בזמן ההמתנה לטיסה חזור 🙂 תודה רבה.

מצורפות תמונות משתי ארוחות שישי שערכו, ואף דאגו לארח זוג נוסף באחת הפעמים.

תגובות

תגובות